Japán krumpli saláta
Uborka
Krumpli
Sárgarépa
Só
Ecet
Cukor
Bors
Majonéz
(opcionális: kukorica, szezámmag, paradicsom)
Az uborkát hosszába kettévágjuk és vékonyra felszeleteljük. Egy kis sóval összekeverve félrerakjuk. A krumplit és a répát felkarikázzuk és a karikákat fel négyeljük. Egy lábas vízet enyhén megsózunk és hozzáadjuk a krumplit és répát, majd alágyújtunk és forrás után 10 percig főzzük. Szűrés után közvetlenül kisebb darabokra törjük a krumplit egy fakanállal. Hozzáadjuk az uborkát, amelynek kinyomjuk a levét. Ízesítjük egy kis ecettel, borssal és cukorral.Végül hozzáadunk egy kis majonézt és az egészet összekeverjük. Ízlés szerint hozzáadhatunk szezámmagot, kukoricát illetve paradicsomot.